Gebedsbrief juni 2024

Gebedsbrief juni 2024

India, een noodkreet

Vanwege de gespannen situatie in het land opnieuw een bericht over India. Tot 1 juni vinden hier de grootste verkiezingen ter wereld plaats, met bijna een miljard kiesgerechtigden. De huidige premier Modi lijkt voor de derde keer de gedoodverfde winnaar te worden. Hij wil van India een hindoeïstische staat maken en alle ‘vreemde’ religies verdrijven. Er is grote angst dat het nu al extreme geweld tegen christenen verder zal escaleren. Radicale hindoes kunnen bijna ongestraft hun gang gaan.

Officieel kent het land vrijheid van godsdienst, maar daarvan is op veel plekken geen sprake. De radicale groepen krijgen steeds meer macht. Om India te zuiveren van andere godsdiensten worden in een groeiend aantal staten antibekeringswetten ingevoerd. Deze  wetten moeten voorkomen dat hindoes zich onder dwang tot andere religies bekeren. In werkelijkheid worden ze gebruikt als excuus om christenen lastig te vallen tijdens kerkdiensten of ze met valse beschuldigingen aan te klagen. 

De strategie die hindoe-extremisten gebruiken is vernuftig. Om angst te zaaien onder christenen, richten ze zich met name op de kerkleiders. Niet alleen voorgangers hebben te maken met gewelddadige aanvallen, ook hun vrouwen en kinderen moeten vrezen voor hun leven. Voorganger zijn is dan ook het gevaarlijkste beroep in het land.  

  • Bid voor kracht, moed en volharding voor de christenen, met name voor de leiders
  • Door gebed van christenen vinden vaak genezingen plaats, waardoor veel mensen tot geloof komen, bid voor de groei van de kerk, tegen de verdrukking in

Bron: Open Doors   

.
Marcel Ticheler,

Raad van Kerken Nijverdal / Hellendoorn

Meer Nieuws