St. Stephanus Bornerbroek

Koren

Koren

Een kerkkoor kan bij een eucharistieviering, jubileum, uitvaart, huwelijksdienst of ander kerkelijk evenement een belangrijke bijdrage leveren.

Het repertoire bestaat uit één of meerstemmige liederen die voornamelijk worden gezongen in het Nederlands, Latijn of Gregoriaans. Uiteraard wordt er voortdurend aan uitbreiding van het repertoire gewerkt.

Ad Fundum

In 1979 wordt het ”jongerenkoor” opgericht, zoals dat destijds genoemd werd. Vanaf het begin zijn er ongeveer 25 leden, jongens en meisjes, verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen.
Er worden hoofdzakelijk kerkelijke liederen gezongen. Door weinig verloop binnen het koor en weinig aanwas van jongere leden, wordt de vaste bezetting van het jongerenkoor langzaam ouder. De naam jongerenkoor maakt halverwege de jaren tachtig plaats voor de naam
Ad Fundum.

Er worden eigen concerten gegeven, waarbij de muzikale bezetting incidenteel afgestemd en aanzienlijk uitgebreid wordt. De arrangementen worden door Hans Barkel aangepast en uitgeschreven. Maar ook optredens in samenwerking met de fanfare zijn altijd bijzonder fraai. Het kerstconcert is hier een goed voorbeeld van.

Ad Fundum is springlevend, verzorgt maandelijks een kerkdienst en treed op in verzorgingstehuizen, ziekenhuizen enz. Vaste muzikale bezetting voor deze diensten: Hans Barkel piano, en Johan Krukkert op basgitaar en contrabas.

Contactpersonen
Secretariaat Ad Fundum

St. Stephanuskoor

Het St. Stephanuskoor is het parochiële koor van Bornerbroek.

Het is een gemengd koor en  bestaat uit 18 leden waarvan 13 dames en 5 heren verdeeld over alten, sopranen, bassen en tenoren.

De repetities zijn iedere dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur met tussen door een koffiepauze.

Het koor verzorgt  meestal wekelijks  de zang van de vieringen in het weekend en op feestdagen.
Daarnaast verzorgt het koor ook de zang bij huwelijksvieringen avondwaken en uitvaarten. We zingen ook in verzorgingshuis TVM Zorg in Bornerbroek

Het repertoire wat wij zingen is van Engels,  Duits  tot meerstemmig Nederlands. Ook   Latijnse stukken worden gezongen.

Sinds september 2009 is Diny Christenhusz onze dirigente. en Jet de Bruin onze vaste organist.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, Leeftijd hoeft in principe geen bezwaar te zijn.
Dus mocht u belangstelling hebben, kom gerust een keertje langs en maak een proefrepetitie mee.

Contactpersonen
Secretariaat St. Stephanuskoor
left cloud