Kerk voor Kinderen

Op weg naar Kerstmis

Met deze leuke aftelkalender die je thuis kunt ophangen reis je samen met Jozef en Maria iedere dag een stapje dichter naar Kerst.
Klik hier voor de : Advent aftelkalender

Samen op weg naar Kerstmis met een aansprekend en educatief doeboek voor de Advent en Kerstmis.

Klik hier voor het : Advent-Kerst Doeboek

 

Willibrordzondag

Voor Willibrordzondag heeft RKKids een heiligenfolder om in de kerk of op school uit te delen. In deze folder staat beknopt wie hij is samen met een gebedje. Ook is er als knutselwerkje een raamhanger.
.
Klik hier: Heiligen folder      klik hier: Raamhanger Willibrord        


 


 

Geloven thuis

De bomen kleuren in mooie tinten rood, oranje, oker, goudgeel en alle schakeringen bruin. De takken worden langzaam maar zeker kaal. En wat een weer is het af en toe: storm, regen, hagelbuien! En dan zomaar opeens de zon! Dan weet je: het is herfst.
De herfst is een soort schilderij van fases in ons eigen leven: ups en downs, storm in je hoofd, eindigheid, schoonheid. En vooral: het belang van warmte en vriendschap! Want we zoeken elkaar weer op, genieten weer van knuffels en gezelschap. Niemand mag in de kou blijven staan! De feesten in deze periode geuren naar vrijgevigheid en licht, denk aan Allerzielen, Sint Maarten en - over een poosje - Sint Nicolaas. Maak je er thuis ook plaats voor? In deze aflevering van Geloven thuis geven we je ideeën om met je kind(eren) de herfst te beleven met zijn diepe betekenis: dat je soms DOOR WEER EN WIND moet om tot rust te komen en grond onder je voeten te voelen. Wandel eens door al onze rubrieken om er iets uit op te pikken wat jou aanspreekt. Dankbaar en aandachtig de herfst beleven is goed voor onze innerlijke 'humusvorming'...

We wensen je een stemmige, gezellige en warme herfst toe!      

Klik hier voor de website: Geloven Thuis

Verhalen

Salomo is de zoon van David. Als hij koning wordt, is hij nog erg jong. Op een nacht verschijnt God in een droom aan hem. Vraag maar wat je wil, ik zal het je geven, zegt God. Salomo vraagt niet om rijkdom of om een lang en gelukkig leven. Hij vraagt aan God wijsheid. Wijsheid om zijn land en volk te kunnen besturen. Zo kan hij een goede koning zijn. De wijsheid van Salomo werd overal bekend. Hij spreekt recht tussen mensen en doet dat op een eerlijke manier. Als twee vrouwen bij hem komen, die beiden beweren de moeder van hetzelfde kindje te zijn, weet Salomo de juiste moeder aan te wijzen. Hij kan onderscheid maken tussen leugen en waarheid.

Je vindt het verhaal over Salomo o.a. in Alle mensen van A.F. Troost

Jezus vertelt nog een gelijkenis over wijsheid. Twee mensen willen een huis bouwen. De ene kiest voor de gemakkelijkste weg en bouwt zijn huis op het zand. De ander wil meer moeite doen en bouwt zijn huis op de rots. Als de storm opsteekt en de regen komt, is al snel duidelijk wie van deze twee de verstandigste keuze heeft gemaakt. Jezus zegt: als je mijn woorden hoort en er naar handelt, dan lijk je op iemand die zijn huis bouwt op de rots. Maar als je mijn woorden in de wind slaat, dan lijk je op iemand van wie het huis wegwaait als het moeilijk wordt.

 

Je vindt dit verhaal o.a. in Acht verhalen van Jezus van Nick Butterworth

Wat is wijsheid?

Hoe vaak denken we dat niet, als we voor een ingewikkelde keuze staan. Nu de school weer begint, kozen we voor dit thema, wijsheid! Het gaat niet over boekenwijsheid, feiten en weetjes, al horen die er wel bij. Wat ís wijsheid? Wie de tijd neemt, zich openstelt voor wijsheid, merkt dat er duidelijkheid komt en meer rust. Ook in de Bijbel staan wijsheidsteksten die springlevend zijn.

Wijsheid blijkt een geweldig thema. Veelzijdig, echt, waardevol en dagelijks aan de orde. Ontdek het op de nieuw aangeklede aflevering van Geloven thuis nazomer 2021. Lees, bid, praat, knutsel, doe mee.

Kijk voor meer informatie op : Geloven thuis