Viering op zondag 1 september 2024

Viering op zondag 1 september 2024

Zondag 1 september begint de viering 10.30u met voorganger pastor Verwey.

Op deze zondag komt het Gemengd koor Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming Joppe in Rijssen zingen o.l.v. Piet Klein Rouweler om de viering opluisteren.

Tijdens de viering worden gezangen voor een liturgie gezongen op melodieën uit de Slavisch – Byzantijnse traditie die bewerkt is door Henk Jongerius. De doelstelling van deze liederen is om al biddend de atmosfeer “te doen ademen op Gods woorden” en ons helpen een vierende gemeenschap te worden.

Het koor bestaat uit 6 sopranen, 4 alten, 4 tenoren en 4 bassen, een organist en een dirigent. Doordat ze al vele jaren samen zingen is de afstemming in het koor mooi en harmonieus. Al 18 jaren gaat Piet met plezier naar Joppe om repetities en vieringen te dirigeren, waarbij hij vakkundig wordt begeleid door de organist Theo Mokkink, die dit al 36 jaar volbrengt. Daarnaast bezit het koor over een extra organist in de groep van de bassen, dhr. Harry van Bruinessen, die tijdens een jaar lang ziekte van de organist het koor op een geweldige wijze heeft begeleid.

Over de oprichting van het gemengde koor hebben in 1979 het dames- en herenkoor, samen met een aantal parochianen en mensen uit Eefde, Epse, Deventer en Gorssel, een projectkoor opgericht voor het 45-jarig priester-jubileum van pastoor Sloot. Men zong de 3-stemmige mis van Botazzo o.l.v. Ad Jimkes. Op 23 juni 1980 is besloten samen verder te gaan als gemengd koor.

Het koor zingt over het algemeen in de eigen kerk, maar enkele malen zingt het koor op uitnodiging in andere kerken of plaatsen, soms als eigen koor, soms aangevuld met koorleden van andere gemeenten waardoor dan een groot gemengd koor ontstaat, maar soms wordt ook als Oecumenisch koor gezongen.

Piet Klein Rouweler.

Dirigent OLV Tenhemelopnemingkoor Joppe.

Meer Nieuws