Geloofscursus ‘Kennismaken met de Kerk’

Geloofscursus ‘Kennismaken met de Kerk’

Ben je geboeid door het rooms-katholieke geloof en denk je erover lid te worden van de Kerk? Of ben je al katholiek, maar wil je je geloof verdiepen? Dan ben je van harte welkom bij deze geloofscursus.

In tien stappen word je binnengeleid in de Kerk, opdat ze een echt thuis voor je wordt. Samen verdiepen we ons in het kloppende hart van ons geloofsleven: het mysterie van God als Vader, Zoon en heilige Geest. We belichten de geloofsbelijdenis, de sacramenten, het gebedsleven, de rijke spirituele traditie, de sociale leer van de Kerk en haar plaats in de hedendaagse samenleving. We besteden aandacht aan levensvragen ten aanzien van zin en betekenis, goed en kwaad, geloof, hoop en liefde. Dit alles aan de hand van teksten, beelden en gesprek.

Voor wie het heilig Doopsel of Vormsel wil ontvangen, biedt de cursus een gedegen en inspirerende basis. Wie meer wil leven vanuit het katholieke geloof, krijgt een schat aan bronnen en aanknopingspunten aangereikt. Tevens is er gelegenheid voor persoonlijk gesprek met een pastor.

De cursus bestaat uit tien dinsdagavonden, elke met een eigen thema. Daarnaast vieren we samen de belangrijkste drie dagen van het kerkelijk jaar, het Paastriduüm (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen). We brengen ook een bezoek aan een klooster. Het betreft de volgende data:

Dinsdag 3 en 17 december 2024

Dinsdag 7 en 21 januari 2025

Dinsdag 4 en 18 februari 2025

Dinsdag 4 en 18 maart 2025

Dinsdag 1 en 15 april 2025

Paastriduüm: donderdag 17 t/m zondag 20 april 2025

Kloosterdag: datum volgt

We beginnen om 19.30 uur en eindigen uiterlijk om 22.00 uur. De plaats van samenkomst wordt nader bepaald. Ook over de vieringen van het Paastriduüm volgt t.z.t. informatie.

Deelname is kosteloos. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij pastor Victor Bulthuis, die de cursus begeleidt (e-mail vbulthuis@heiligelebuinus.nl). We verheugen ons op je komst!

Meer Nieuws