Zorg en hulp

Communie thuis ontvangen
Het is mogelijk thuis de communie te ontvangen. Na opgave via ons secretariaat zal iemand van de werkgroep contact met u opnemen om nadere afspraken te maken.
Contact: Tel. 074-3841202. E-mail secretariaat@stephanusbornerbroek.nl


Caritas
Voor parochianen van de St. Stephanus geloofsgemeenschap die in een knelsituatie komen te zitten kan Caritas hulp bieden.
Voor informatie over hulp door Caritas: Klik Hier Als u informatie wilt of een verzoek om een bijdrage wilt doen kunt u bellen met een van de pastores, hun namen en telefoonnummers kunt u vinden in het parochieblad, maar ook op deze website: Klik Hier
Zij zullen u dan verder van dienst zijn.


Wijkinformanten
Deze groep is in oprichting. In iedere wijk zien wij graag een informant die meldt waar (pastorale) hulp nodig zou kunnen zijn. (bijv. bij ziekte, ziekenhuisopname, eenzaamheid enz.)
Contact: Tel. 074-3841202. E-mail secretariaat@stephanusbornerbroek.nl


Bedevaart
In de St. Marcellinusparochie worden in samenwerking met andere parochies diverse bedevaarten georganiseerd. Voor de bedevaart naar lourdes is Diny Haarhuis contactpersoon. secretariaat@stephanusbornerbroek.nl
Informatie hierover wordt geplaatst in 't Brooksblad en bij nieuws op deze website. Voor extra informatie; Klik Hier voor samen onderweg naar Lourdes


Vastenaktie
Jaarlijks is er voor pasen een vastenaktie voor een goed doel in een ander werelddeel. De St. Stephanus zoekt ieder jaar een doel via een vertegenwoordiger die in Bornerbroek of in de buurt woont en een stichting beheert. De vertegenwoordiger zorgt er voor dat de opbrengst in zijn totaal op de goede plek van het project komt.


kerstaktie
Tijdens de kerstdagen zijn alle 2e collectes bestemd voor een goed doel. Net als bij de vastenaktie geldt hiervoor dat de vertegenwoordiger van de desbetreffende stichting er voor zorgt dat de gehele opbrengst op de goede plek van het project komt.