Kevelaerlof zondag 1 oktober 15.30 uur in Raalte

19-09-2023


Op vrijdag 1 september gingen meer dan 300 pelgrims uit Salland en Twente op bedevaart naar Kevelaer, waar Maria vereerd wordt als Troos­te­res van de bedroef­den. Een volle bus uit onze St. Marcellinusparochie ging mee. Het werd een prachtige dag. Eerst wel wat regen, maar in de loop van de middag werd de hemel strak blauw en scheen de zon over het mooie heiligdom. Er waren Inspirerende vieringen in de kleurrijke basiliek en fijne ontmoetingen.

Als afsluiting van het bedevaartseizoen organiseert de Broederschap van Kevelaer al vele jaren op de eerste zondag van oktober een plechtig Kevelaerlof. Het is een mooie gelegheid om elkaar als bedevaartgangers weer even te ontmoeten en  zeker ook een mooie kans voor allen voor wie het niet mogelijk was om mee te gaan toch even de sfeer van Kevelaer te proeven in de basiliek in Raalte.

Het lof is dit jaar op zondag 1 oktober om 15.30 uur en de leden van de pastorale teams van de deelnemende parochies gaan voor. Fanfare St. Caecilia uit Heeten speelt. Het koor Intermezzo uit Ommen en het gemengd koor van de basiliek zingen. Bekende Marialiederen klinken en er is aanbidding van het H. Sacrament.

Komt u meevieren? Welkom!

 

Namens de directie van de Broederschap van Kevelaer

Ben Lokate en pastoor Ronald Cornelissen,