DAGELIJKSE UPDATE VAN PASTORES I.V.M. CORONA

24-03-2020

24 MAART 2020 UPDATE PAROCHIE SINT MARCELLINUS I.V.M. CORONA

Update – hoe werkt het?

De updates van de vorige dagen laten we staan. Die meldingen gelden namelijk nog steeds. Alleen als er wijzigingen zijn  en ze niet meer gelden worden berichten verwijderd.

Geen publieke vieringen meer

Ten gevolge van de overheidsmaatregelen van gisterenavond (23 maart) kunnen ook de doordeweekse vieringen (Eucharistie, Communievieringen, Kruisweg, Rozenkransgebed enz.) geen doorgang meer vinden. Deze maatregel is per direct overgenomen door de Nederlandse bisschoppen en gelden vanzelfsprekend ook voor onze parochie. De priesters zullen zelf de Mis blijven vieren en voor ons bidden (ook de Misintenties nemen zij daarbij mee). Uitvaarten blijven nog wel toegestaan. Daarvoor verwachten wij nog richtlijnen.

Openstelling kerken

De bisschoppen (en het pastoraal team) blijven het toejuichen dat kerken en kapellen geopend blijven zodat mensen daar – juist in deze tijd – kunnen bidden en een kaarsje opsteken. Vanzelfsprekend moeten hierbij ook de overheidsmaatregelen in acht genomen worden van 1,5 meter afstand en beperkt aantal mensen tegelijk.
 

Eigen vieringen via internet

Vieringen door het pastoraal team kunt u op zon- en feestdagen volgen (op computer, tablet of smartphone) via een link op onze websites. Ze worden dan via YouTube live uitgezonden. U kunt later ook terugkijken. We gebruiken de volgende link op YouTube: RK-Overijssel zuid west.
Daar kunt u de viering van afgelopen zondag terugkijken.

  • Woensdag 25 maart om 10 uur - Hoogfeest van de Aankondiging van de Heer / Maria Boodschap – pastoor Ronald Cornelissen en pastoraal werker Wilhelmien Wichers Schreur vanuit de H. Dionysiuskerk te Rijssen
  • Zondag 29 maart om 10 uur – Vijfde zondag van de Veertigdagentijd – pastor Gé Nijland en pastoraal werker Clazien Broekhoff vanuit de H. Pauluskerk ter Raalte

Zondagsvieringen op TV

  • Komende zondag zendt RTV-Oost een oecumenische gebedsviering uit vanuit de Broederenkerk te Deventer om 10.00 uur. Voorgangers pastoor Ronald Cornelissen en Ds Catharinus van den Berg.
  • Op NPO2 zendt de KRO om 10.00 uur de zondagsmis uit vanuit Roelofarendsveen. Celebrant is pastoor Jack Glas.

Bidden met paus Franciscus

Paus Franciscus nodigt alle Christenen wereldwijd uit om morgen met hem het Onze Vader te bidden om 12.00 uur. De paus schrijft: “In deze benarde dagen terwijl de mensheid beeft van angst door de dreiging van de pandemie, zou ik willen voorstellen aan alle christenen samen hun stemmen te verheffen naar de hemel. (..) Daarom, nodig ik iedereen uit om dit verschillende keren per dag te doen, maar allemaal samen het Onze Vader te bidden aanstaande woensdag 25 maart op het middaguur. Moge de Heer op die dag waarop veel christenen de aankondiging van de menswording van het Woord aan de Maagd Maria gedenken, luisteren naar het verenigde gebed van alle leerlingen die zich voorbereiden om de overwinning van de Verrezen Christus te vieren.”

Klokken van troost en hoop

De parochie doet mee aan het initiatief van de Nederlandse Raad van Kerken. Op 25 maart en 1 april luiden we de klokken van 19.00 – 19.15 uur. We luiden dan dezelfde klokken als gebruikelijk voor de zondagsviering.

Kruisweg op YouTube vanuit Wierden

De locatie St Johannes de Doper (Wierden) van de Sint-Marcellinusparochie heeft alvast een Kruisweg voor Goede Vrijdag op YouTube gezet. Zoek naar: Kruisweg Sint Jan de Doper Wierden.

Nieuwsbrief in voorbereiding

Er is een Nieuwsbrief in voorbereiding. Deze gaan wij deze week verzenden (per e-mail) en is bedoeld voor zoveel mogelijk parochianen. Als deze Nieuwsbrief gerealiseerd is, zal de update komen te vervallen.

Website

Via de website van de parochie houden we u ook op de hoogte van ontwikkelingen en bieden we bezinnende teksten aan. Kijk regelmatig op de website!    www.sintmarcellinus.nl

Voor een pastoraal telefoongesprek zijn onze pastores bereikbaar.

M Brinkhuis

06 33 75 60 89

ma- do, za-zo

R Cornelissen

0570 61 90 87

di-zo

J Koopman

06 12 57 34 82

ma- do, za-zo

W Wichers Schreur

06 83 22 95 37

ma-di, do-zo

 

Vragen: Wilt u reageren of een vraag stellen dan kan dat aan diaken Marc Brinkhuis (mbrinkhuis@heiligelebuinus.nl of 06-33756089). Algemene vragen worden algemeen beantwoord in deze update. Voor specifieke vragen nemen wij contact op.