DAGELIJKSE UPDATE VAN PASTORES I.V.M. CORONA

20-03-2020

20 MAART 2020 UPDATE PAROCHIE SINT MARCELLINUS I.V.M. CORONA

Update – hoe werkt het?
De updates van de vorige dagen laten we staan. Die meldingen gelden namelijk nog steeds. Alleen als er wijzigingen zijn  en ze niet meer gelden worden berichten verwijderd.

Vieringen televisie
Zaterdag 21 maart 17.00 uur: Eucharistie vanuit basiliek H. Kruis te Raalte met pastoor Ronald Cornelissen

Uitzending via Salland1 lokaal te ontvangen op TV Ziggo kanaal 45, KPN kanaal 1391 of op computer/Tablet via website salland1.nl

Zondag 22 maart 10.00 uur: Eucharistie vanuit Lambertusbasiliek te Hengelo met kardinaal Eijk

Uitzending op NPO 2

Voorbereiding uitzending eigen vieringen
We hebben een groepje onder leiding van diaken en priester-kandidaat Gauthier de Bekker die druk bezig is om vieringen via you-tube uit te gaan zenden. Voorgangers in deze vieringen zijn leden van de pastorale teams van H. Kruis, Sint Marcellinus en H. Lebuinus. De eerste try-outs zijn hoopvol. Volgende week de première.

Eigen vieringen via kerkradio
Een aantal geloofsgemeenschappen heeft het initiatief opgepakt om via de kerkradio korte gebedsvieringen uit te zenden. Tot nu toe bij ons bekend:

                Lettele: iedere ochtend 9.00 uur

                Mariënheem: iedere ochtend 9.00 uur

                Boskamp: dinsdag en vrijdag 10.00 uur

                Schalkhaar: Getijdengebed ma-di-wo-do 8.30 uur

Zondagsplicht
Een katholiek wordt geacht zo mogelijk op zon- en feestdagen de H. Mis bij te wonen. Het is duidelijk dat deze plicht nu is komen te vervallen. Toch zijn er tal van mogelijkheden om wel in gebed (bijvoorbeeld via de TV) mee te vieren. Kardinaal Eijk schrijft in zijn brief: “Ik raad u aan de vieringen van de Eucharistie te volgen die door de televisie en in diverse parochies via internet worden uitgezonden. Daarbij roep ik in herinnering wat de Nederlandse bisschoppen vandaag in hun verklaring hebben geschreven over de waarde van de geestelijke communie: “door het verlangen om Christus te ontvangen, schenkt Hij ons ook door deze ‘geestelijke communie’ zijn genade.”

Bezinning
Vanaf zondag 23 maart komt het pastoraal team aangevuld door enkele vrijwilligers dagelijks met bezinnende teksten op de website van de parochie. Ter bemoediging, als troost, als inspiratie. Ook zo blijven we biddend met elkaar verbonden in geloof.

Vastenactie
Ook in deze tijden is het goed om niet alleen aan ons ‘eigen leed’ te denken. De Vastenactie verbreedt jaarlijks onze kijk. Dit jaar loopt het anders. In kerken die open of op secretariaten kunt u uw gift achterlaten. Later dit jaar zullen we een extra collecte voor de vastenactie houden.

Volgende update: maandag 23 maart
Vragen: Wilt u reageren of een vraag stellen dan kan dat aan diaken Marc Brinkhuis (mbrinkhuis@heiligelebuinus.nl of 06-33756089). Algemene vragen worden algemeen beantwoord in deze update. Voor specifieke vragen nemen wij contact op