Activiteiten

Vastenactie 2023 - 00:00

20-03-2023 - Nijverdal

Vastenactie 2023

voor NEFE (Nepalese Eyes For Education)  en JMMF  samen

De 40 dagen voor Pasen vormen de `vastenperiode”. Met uw hulp wil Vastenactie zich inzetten voor kinderen die `ver` weg zijn zoals in Nepal op de school in Tikapur. De school in Nepal is helemaal af en erg mooi geworden. We willen nu graag materialen kopen zoals boeken, schriften, schrijfmateriaal, speelmateriaal en kleutermateriaal. Ze hebben hier veel te weinig van. Het geld wordt meegenomen door Saskia Keizer en haar partner Raj Giri om in Kathmandu de spullen hiervoor te kopen en te vervoeren naar het verre Tikapur.
Wat hebben we gekocht van het al ingezamelde geld: een tweede verdieping, een ijzeren trap, het gebouw geschilderd, banken en tafels laten maken.

De oude school is een slaapzaal geworden voor de leerlingen die van ver komen en moeten blijven overnachten. Zij worden verder begeleidt door de monniken van de tempel en de dorpsbewoners. Geld blijft nodig om de twee scholen te onderhouden die we de afgelopen jaren gebouwd hebben. Er blijven materialen nodig en natuurlijk het onderhoud. We hopen dan ook weer op uw bijdrage.
Voor een bijdrage kunt u ook storten op:
stichting Nepalese Eyes for education op de
L74 ABNA 0472 279521

Dhanyabad, dank u wel.       

De foto's staan in de fotogalerij . . .

voor het Jan Mulder Memorial Fund en NEFE samen

Jongeren en educatie
Na een aantal jaren van projecten voor kinderen en vorig jaar voor ouderen is de doelgroep dit jaar jongeren. Jan Mulder’s hart lag bij onderwijs zodat kinderen/jongeren een toekomst zouden hebben.

Dit project is in Payatas een sloppenwijk van Quezon City in de stad Manila. Kansarme jongeren die geen of weinig onderwijs hebben gehad krijgen de mogelijkheid om toch een beroepsopleiding te volgen.
Jan Mulder Memorial Fund
IBAN: NL74 ABNA 0533 6278 50  

de foto's staan in de fotogalerij . . .