Activiteiten

Canticum Novum in Regenboog kerk - 15:30

02-12-2018 - Nijverdal

De Argentijnse tenor Rodríguez en zijn ensemble schittert met Canticum Novum in Misa Criolla in Regenboog kerk.

Het Nijverdalse vocaal ensemble Canticum Novum presenteert op 2 december de uitvoering van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst. De Argentijnen werken samen met het vocaal ensemble Canticum Novum onder leiding van Hans Tijssen.

Op zondag 2 december om 15.30u is het programma te horen in de Regenboog kerk in Nijverdal en op vrijdag 7 december om 20.30u in de Grote kerk te Almelo.

De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. Dit geeft de uitvoeringen een heel authentieke klank en sfeer. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had.

De Mis – hoewel religieuze muziek – heeft veel raakvlakken met wereldmuziek. De bezetting voor koor, percussie, piano, gitaar, Argentijnse quena (Andes fluit), bombo en charango maakt deze kerkmuziek zeer toegankelijk voor een breed publiek.

Als opmaat naar de Misa Criolla krijgt u Zuid-Amerikaanse en Europese adventsmuziek te horen. Naast de diverse kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem maakt u kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van de Argentijnen. 

Entree: aan de kassa:  €25,- / studenten CJP: €20,-  en jongeren tot en met 16: €15,- Voorverkoop: €21,- / studenten CJP €15,- / jongeren t/m 16 €10,-

voorverkoop: www.huygensmusic.nl