Activiteiten

NEFE - 20:50

20-05-2018 - Nijverdal

Wat is Nepalese Eyes For Education – NEFE

NEFE is een hele kleine hulporganisatie dat hulp biedt in Nepal. Nepal is een van de armste landen ter wereld. Nepalezen zijn zorgzame mensen die vinden dat niemand honger mag lijden, dus er wordt veel onder elkaar verdeeld en geholpen. Daardoor wordt er gelukkig geen honger geleden.

Om de armoede te bestrijden en kinderen een toekomst te bieden, is goed onderwijs nodig. Veel kinderen werken op het land bij hun ouders en gaan niet naar school. Zo komen zij niet vooruit. Veel kinderen willen wel naar school, maar vooral in afgelegen gebieden zijn geen of weinig scholen. Kinderen moeten vaak vanuit de bergen gevaarlijke en lange tochten ondernemen om naar school te kunnen gaan.

Waarom is NEFE anders dan andere hulporganisaties?

NEFE is uit een kleine stichting, opgericht door Nepalezen die in Nederland wonen en zich verenigd hebben, samen met enkele Nederlanders. Wij proberen geld in te zamelen om kleine scholen in afgelegen gebieden te bouwen. Wij willen schoolkinderen in Nederland in contact brengen met scholen in Nepal. Op deze manier zien de kinderen in Nederland dat er kinderen zijn die hun hulp hard nodig hebben. Via de Nederlandse scholen zamelen wij geld in. Deze scholen krijgen altijd concrete feedback over wat er met het geld is gebeurd. Hierdoor zijn de kinderen erg betrokken bij de projecten. In de gemeente Hellendoorn helpen de kinderen van basisschool de Triangel ons al een aantal jaar. Daardoor hebben we al een school in een bergdorpje in Nepal kunnen voorzien van goede sanitaire voorzieningen, een kleuterlokaal en leermiddelen.

Uw bijdrage voor dit project kan in de muurkluis achter in de kerk (onder het beeld van Antonius).

Meer informatie:

www.nefe.nl

Stichting Nepalese Eyes

Postadres: Kuperserf 105 – 7443 HE Nijverdal

Tel: 31 620 769 769

info@nefe.nl

IBAN: NL74 ABNA 0472 2795 21